Rólunk írták

"... A házaspárnak nagyon megtetszett ez a vidék, ezért is vásároltak itt házat, ahol szinte minden szabad idejüket töltik. Úgy tervezik, hogy nyugdíjas korukban véglegesen Bükkzsércre költöznek. Ezért is vásárolták meg 2000-ben a zsérci felső pincesoron a 20m hosszúságú tufapincét présházzal, amely annak idején a katolikus egyház tulajdona volt. Fáradhatatlan, szívós munkával úgy építették át az 1865-ben épült pincét, hogy méltő legyen a katolikus egyházhoz is. ..."
Bükkalja újság (2006. augusztusi szám)

"Újjáéledő hagyomány
A bükkaljai borvidéken egykor szinte minden településen hagyomány volt a pincefaragás - ezt elevenítették fel Bükkzsércen, ahol a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának véleményezése alapján zsűrizett pincefaragással rendelkező pince is van már. A Pelyhe család tulajdonában lévő pince fölötti présház tájjellegű kemencéjében helyi speciális ételeket készítenek, és a szőlő-, a borfeldolgozás tárgyai, valamint a kenyérsütés eszközei láthatók. A pincében a zsűrizett munkák, a Szüretel a család, a Satulás, hordóbaöntés, valamint a Borosgazda kínálja a vendégeket című alkotások, amelyeket Soltész Sándor bükkzsréci tufafaragó mester készített."

Úti Tippek magazin (2006. júniusi szám)
(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat negyedévente megjelenő kiadványa)

"Érdekes emberek települtek Bükkzsércre pár évvel ezelőtt. Nem is jó szó ez, hiszen életük nagyobb részét nem itt töltik, hanem Budapesten, ahol tanárként dolgozik Pelyhe András és felesége, Edit. A férj bukkaljai, tardi származású, itthon érzik hát magukat ezen a vidéken. .. Addig nézelődtek, amíg meg nem találták maguknak Bükkzsércet, ahol felújítottak egy házat, berendezték mindazokkal a régi és újabb tárgyakkal, amelyek kedvesek nekik: népviseleti, népi díszítőművészeti értékekkel. Mindent ide hoztak, ami a régi paraszti múltra emlékeztet, láthatóvá, megimerhetővé tették a Bükkalja múltjának emlékeit. .. A ház, a porta után pincét kerestek és találtak, kibővítették, felújították a pinceházat, alkalmassá téve a vendégfogadásra. .. Edit és András élete, munkálkodása jó példa lehet diákjaiknai is a múlt megőrzésére, a régi tárgyak szeretettel teli vigyázására, a megszerzett ismeretek továbbadására."
Bükkalja újság (2005. szeptemberi szám)

Eddigi látogatónk: 289