Rólunk írták

"Külön öröm számomra, hogy a borturisztikai portál tartalmát gazdagítja a matyó népi hagyományokat őrző és a népi borászati kellékeket bemutató bükkzsérci Pelyhe Pince - Pincemúzeumis, ahol megtekinthetjük az ország első zsűrizett tufapince faragását és a jó borok mellett megkóstolhatjuk a mákos ködmönújjat is."
Európai borturisztikai portál Hírlevele, 2008.05.16.                  Teljes cikk ITT

"Gratulálok Edit és András!
Ez igen, a környezetemből végre egy igazi vendégcsalogató portál, honlap. Én is nagyon örülök, hogy valaki felkarolta a dolgokat. A képek is gyönyörűek. Csak így tovább MCs!"
Majnár Csaba - bükkzsérci lakos,  2007.02.13.

"... Sok érdekességet tudtam meg a faluról, amit lehet, hogy valamikor már hallottam csak feledésbe merült. Ezen a honlapom meg legalább le van írva mindenki számára aki böngészéskor rákattint. Nagyon szép, hangulatos a pince és a présház kívül-belül. ... Szerintem minden bükkzsérci nevében írhatom, köszönjük, hogy népszerűsíti kis községünket az országban és üdvözöljük, mint bükkzsérci lakos. Ha mindenki ennyit foglalkozna ezzel a témával, mint Edit néni, indulhatnánk Magyarország legismertebb, legszebb, legnépszerűbb települése címért. ..."
Szeredi Miklós - bükkzsérci lakos, 2007.02.01.

„Nagyon-nagyon szuper lett a honlap. Sok az információ, s külön jó, hogy Bükkzsérc is be van mutatva egy kicsit. Nagyon tetszenek a honlapon használt meleg színek! S nagyon jó a Rólunk írták rész. Látszik rajta, hogy már sokat volt, van, s lesz foglalkozva a pincével, s magával a faluval. Az egész honlapról érződik a faluszeretet. … Szerintem nagyon jó a honlap informatív, de nem túl sok. Könnyen el lehet igazodni, s ha érdekel a téma, akkor még segítséget is kaphatok,hogy hol tudok kényelmesen utánanézni a dolgoknak. Szerintem nagyon jól el lehetne adni csapatépítő helyszínként, amikor a munkatársak elmennek együtt egy hétvégére, körbebarangolják a tájat, majd este buliznak a pincében. … Egy szó mint száz, nagyon szuper a honlap, tényleg megérte a fáradságot!”
Szőke Judit - budapesti lakos, 2007.01.23.

"... A házaspárnak nagyon megtetszett ez a vidék, ezért is vásároltak itt házat, ahol szinte minden szabad idejüket töltik. Úgy tervezik, hogy nyugdíjas korukban véglegesen Bükkzsércre költöznek. Ezért is vásárolták meg 2000-ben a zsérci felső pincesoron a 20m hosszúságú tufapincét présházzal, amely annak idején a katolikus egyház tulajdona volt. Fáradhatatlan, szívós munkával úgy építették át az 1865-ben épült pincét, hogy méltő legyen a katolikus egyházhoz is. ..."
Bükkalja újság (2006. augusztusi szám)

"Újjáéledő hagyomány
A bükkaljai borvidéken egykor szinte minden településen hagyomány volt a pincefaragás - ezt elevenítették fel Bükkzsércen, ahol a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának véleményezése alapján zsűrizett pincefaragással rendelkező pince is van már. A Pelyhe család tulajdonában lévő pince fölötti présház tájjellegű kemencéjében helyi speciális ételeket készítenek, és a szőlő-, a borfeldolgozás tárgyai, valamint a kenyérsütés eszközei láthatók. A pincében a zsűrizett munkák, a Szüretel a család, a Satulás, hordóbaöntés, valamint a Borosgazda kínálja a vendégeket című alkotások, amelyeket Soltész Sándor bükkzsréci tufafaragó mester készített."

Úti Tippek magazin (2006. júniusi szám)
(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat negyedévente megjelenő kiadványa)

"Érdekes emberek települtek Bükkzsércre pár évvel ezelőtt. Nem is jó szó ez, hiszen életük nagyobb részét nem itt töltik, hanem Budapesten, ahol tanárként dolgozik Pelyhe András és felesége, Edit. A férj bukkaljai, tardi származású, itthon érzik hát magukat ezen a vidéken. .. Addig nézelődtek, amíg meg nem találták maguknak Bükkzsércet, ahol felújítottak egy házat, berendezték mindazokkal a régi és újabb tárgyakkal, amelyek kedvesek nekik: népviseleti, népi díszítőművészeti értékekkel. Mindent ide hoztak, ami a régi paraszti múltra emlékeztet, láthatóvá, megimerhetővé tették a Bükkalja múltjának emlékeit. .. A ház, a porta után pincét kerestek és találtak, kibővítették, felújították a pinceházat, alkalmassá téve a vendégfogadásra. .. Edit és András élete, munkálkodása jó példa lehet diákjaiknai is a múlt megőrzésére, a régi tárgyak szeretettel teli vigyázására, a megszerzett ismeretek továbbadására."
Bükkalja újság (2005. szeptemberi szám)

Eddigi látogatónk: 110655